lauantai 19. joulukuuta 2015

Sananen tilauksista

Morjensta kaikille!

Saan viikoittain viestiä, että toivottaisiin enemmän sellaisia tapahtumia tai grafiikkaviikkoja, jolloin olisi mahdollista tilata ihan itselleen tilausgrafiikkaa.

Joskus olen tehnyt näitä tämmöisiä, vaikkakin olen aiemmin ilmoittanut, että sitä ei ikinä enää ole tapahtumassa. Olen yrittänyt parhaani mukaan pyyhkiä tämän antamani lausunnon sillä, että olen joskus ilmoittanut jonkin ajan, jonka aikana teen esimerkiksi pelkkiä ulkoasuja tai pelkkiä avatareja. Mutta eihän siitä ole mitään loppujen lopuksi tullut.

Otetaan esimerkiksi pelaaja, joka toivoo saavansa ulkoasun, jossa on suomenhevosen kuva, tausta olisi vaaleanpunainen ja hän haluaa ulkoasuunsa lisäksi oman pelaajatunnuksensa näkyviin ulkoasun oikeaan yläkulmaan. Teen sen täsmälleen, miten hän kertoi esittämässään toiveessa, sekä sovellan loput ja esimerkiksi nimessä teen hyvin niin, että kirjoitan pelaajatunnuksen isolla alkukirjaimella, vaikka hänen ei sitä itse tee, ihan vain sen vuoksi, että kieliopillisesti erisnimet ja niinä käytettävät sanat kirjoitetaan isolla alkukirjaimella. Mutta ei. Ulkoasu saa täystyrmäyksen: vaaleanpunainen on väärä sävy, hevonen on väärän värinen ja väärän kokoinen ja vielä väärässä asennossa, ulkoasu on liian leveä ja liian pieni korkeudeltaan, laatikkomäärä on väärä, nimi on kirjoitettu väärin ja väärällä fontilla, ulkoasun reunat ja varjostukset ovat liian isot tai liian pienet ja väärän väriset nekin, laatikoiden reunat ovat väärän sävyinen violetti sekä kuva olisi pitänyt häivyttää ulkoasuun.
Kertoiko hän niitä toiveissaan? Ei kertonut, joten en voinut tietää, että vaaleanpunainen pitää olla sävyä ff0096 eikä sävyä ff4fb7 jne.

Tämmöisiä tulee pelottavan usien, en kuitenkaan ala yleistämään tämmöisiä toimintatapoja tilauksissa, suurin osa tilaajista on -onneksi- niitä, ketkä sanovat ihan suoraan, mitä haluavat tai jos jokin kohta ulkoasussa ei miellytä silmää, tai niin että sanoo ihan suoraan, "hei, en tykkää tästä ollenkaan", se on okei ja ymmärrän nämä ihan täysin, usein tämmöisissä tilanteissa kysyn lisäkysymyksiä ja -toiveita, että tilauksen lopputulos tulisi miellyttämään tilaajaa. Mutta jos alat sepittämään yksi kerrallaan 400kpl pikkuriikkisiä pilkunviilauksia, alkaa minulla jossain vaiheessa pannu keittämään - tietysti joskus unohtaa muutaman asian, ihan ymmärrettävää, huomaa sana muutaman. Joskus on ollut sellaisiakin, ketkä ovat sanoneet ihan suoraan, ettei tykkää ulkoasusta, vaan haluavat esimerkiksi vaihtaa sittenkin värimaailman tai kuvan toisenlaiseksi, kun he ovat ilmaisseet asian suoraan ilman mitään vääntelyitä ja sölkötyksiä, olen tehnyt ulkoasun alusta loppuun uudelleen, se on mielestäni myös ihan okei. Mutta ulkoasun uudelleentekemiseen en lähde, jos asiaa kierrellään tai ei sanota heti, miten asian laita on.

Koko jutun opetus on kaikille tämä: Sano suoraan, mitä ajattelet; en minä ole niin herkkä, ettenkö pystyisi ottamaan sitä vastaan. Arvostan suuresti sitä, että asiat sanotaan miten ne oikeasti ovat, ilman mitään turhia kaunisteluita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ruusut ja risut, kehut ja kritiikit, kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Muista kuitenkin kommentoidessa noudattaa asiallisuutta; ketään ei saa kohdella epäasiallisesti, ei jaeta henkilökohtaisia tietoja tai muuta törkyä. -Maailmassa on jo tarpeeksi negatiivisuutta, joten ollaan kivoja!

Muistathan vielä pistää viestiin komeilemaan mahdollinen pelaajatunnuksesi Howrsessa!